Mijn favorieten

Hattem

Hattem

Het stadje Hattem ligt in de provincie Gelderland. In het jaar 1299 kreeg Hattem haar stadsrechten en werd het een Hanzestad. Een in het oog springend bouwwerk is de Dijkpoort met haar vier torentjes. Hattem ademt geschiedenis en heeft een aantal musea zoals het Anton Pieckmuseum, het Voermanmuseum en het voor kinderen erg leuke Bakkerijmuseum.
Ook de haven is een magneet voor toeristen, of ze nu met de boot of de camper komen. Zij kunnen lopend naar de historische binnenstad met haar terrasjes en leuke winkels. 

Vanuit Hattem zie je de Zwolse toren de Peperbus en ben je in 8 minuten in het centrum van Zwolle. Wat dat betreft is ook Hattem een ideale plaats om te wonen. Zoek je rust, dan heb je die. Wil je meer vertier en meer mensen om je heen, dan zoek je dat op in Zwolle. Vanuit Hattem zijn er mooie wandel,- en fietsroutes langs de IJssel of door de Veluwse bossen. 

Hattem behoort volgens de Elsevier tot de prettigste gemeenten om in te wonen. Er is een grote diversiteit aan verenigingen. Van hockeyclubs tot tafeltennis en van golfclubs tot voetbalverenigingen, het is er allemaal. Ook op het gebied van muziek is er genoeg te beleven. Zo zijn er 3 fanfareorkesten en meerdere zangverenigingen. Hattem heeft een bloeiend verenigingsleven.

Daarnaast wordt er in Hattem veel georganiseerd door Ronduithattem. Zo is er het chocoladefestival, om het jaar een Dikke Tinnefestival en zijn er veel muziekfestivals.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring