Mijn favorieten

Welsum

Dit aan de linker IJsseloever gelegen dorpje is vanuit Olst met het pontveer bereikbaar. Het dorpje heeft een rustgevend landschap van oude lindebomen, afgewisseld met akkers en mooie boerderijen met rieten daken. In het voorjaar zijn er vele bloeiende boomgaarden. Het fraaie kerkje heeft een toren welke rond 1475 gebouwd zou zijn. Aan de Welsummer kant is er een prachtig zicht op de IJssel met zijn uiterwaarden. Welsum hoort bij de Gemeente Olst-Wijhe en ligt in de provincie Overijssel. Het heeft zo'n 600 een inwoners.


Onderwijs, sport en cultuur

Welsum heeft een kleine basisschool geheten OBS Dijkzicht. Voor actuele informatie: http://www.obsdijkzicht.nl/

Welsum is een actief dorp met een actief verenigingsleven. Zo is er de sportvereniging SVW (afdeling gymnastiek, volleybal, dameszaalvoetbal, veldvoetbal), Agrarische Belangen Club Welsum, Zang- en Toneelvereniging De Harmonie, Vereniging van Volksvermaken, Voetbalvereniging Oene, Stichting Welzijn Ouderen, Video Club Welsum 700, Stichting Plaatselijk Belang Welsum, Vrouwen van Nu, de Kinderclub, Klootschietclub, Dartclub, Visverenigingen, Zaalvoetbalgroep, Yogagroep, Schildergroep.


Ook zijn er activiteiten zoals een inloopochtend met onder meer een repaircafé en open bibliotheek.
Jaarlijks vinden diverse grote activiteiten plaats die zijn georganiseerd door enkele verenigingen en het dorpshuis. Voorbeelden hiervan zijn het besturentoernooi, toneeluitvoering Jong Gelre, Videoavond, Palmpasen, Zang- en toneeluitvoering, de Battemse revue.

Elk jaar is er de Welsumse Karmse plaats, georganiseerd door de Vereniging voor Volksvermaken (VvV) Welsum. Deze bestaat uit een trekkertrek, een jaarmarkt, en een kermisoptocht. 

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring